Polievky
Pikantná cesnaková polievka s paradajkami
Suroviny
- 6 ks stredne veľképaradajky
- 4 strúčikycesnak
- 4,5 PLolej
- stredne veľkácibuľa
- 1,5 PLpretlak paradajkový
- 1 ČLcukor hnedý
- štipkaškorica mletá
- 2,5 PLkrúpy jačmenné
- paprička čili
- 500 mlvývar kurací
- soľ
- podľa potrebykorenie čierne
Postup prípravy receptu
Na oleji speníme dozlata najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme hnedý cukor, paradajkový pretlak a paradajky zbavené šupky, nakrájané na kocky. Krátko podusíme a podlejeme vývarom.
Do hotového základu pridáme uvarené jačmenné krúpy. Krátko prevaríme, dochutíme soľou, korením a mletou škoricou.
Na záver pridáme na veľmi jemné kocky pokrájané čili papričky. Pikantnosť polievky si nastavíme podľa chuti množstvom nakrájaných čili papričiek. Alternatívou krúp je bulgur.